Anvelope auto pentru orice anotimp

Anvelope auto pentru orice anotimp

Pentru multi anvelopa unei masini reprezinta doar o bucata de cauciuc cu o gaura in mijloc, insa treaba nu sta chiar asa. Anvelopa este intr- adevar o bucata de cauciuc, dar pana sa ajunga la forma finala trece printr- o sumedenie de procedee care folosesc tehnologii destul de avansate.

Anvelope-HANKOOK-WINTER-ICEPT-RS-W442-1813_mareMarii producatori de cauciucuri de masini au intr- adevar incasari destul de mari, insa unii dintre acestia chiar realizeaza anvelope de calitate. Si aici ne referim la toate tipurile de anvelope auto care se gasesc pe piata, pentru masinile mici, cum ar fi: anvelope de vara, anvelope de iarna si anvelope all season.

Anvelopele de vara sunt tipurile de cauciucuri auto care se folosesc pentru echiparea masinilor in timpul sezonului cald, atunci cand temperaturile de afara cresc, depasind limita normalului. Compozitia cauciucului din care acestea sunt create ofera posibilitatea ca ele sa ramana la forma initiala chiar si atunci cand intra in contact cu strazile incinse de razele puternice ale Soarelui. Toti soferii ar trebui sa stie ca nicio masina nu ar trebui echipata cu cauciucuri de vara in timpul sezonului rece. Si asta deoarece performantele acesteia vor scadea semnificativ, avand probleme destul de mari la franare si derapand foarte usor.

Anvelopele de iarna sunt tipurile de cauciucuri auto care se utilizeaza pentru echiparea masinilor in timpul sezonului rece, atunci cand temperaturile de afara scad semnificativ. De fapt, legislatia din tara noastra, de cativa ani incoace obliga toti posesorii de automobile, ca atunci cand incepe sezonul rece, sa isi echipeze masinile cu cauciucuri de iarna. Parerile soferilor privind aceasta legislatie sunt impartite, unii de acestea fiind de parere ca ea este foarte buna si ca astfel se impiedica efectuarea a multor accidente, in timp ce altii sunt de parere ca aceasta legislatie a fost facuta pentru a ajuta marii producatori sa vanda si aceste tipuri de cauciucuri. Una dintre intrebarile pe care le pun majoritatea soferilor este ” Anvelopele de iarna au performante bune atunci cand sunt folosite pentru echiparea masinilor in timpul verii? „.

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de simplu si intr- adevar cauciucurile de iarna sunt au performante bune cand sunt folosite in timpul verii, insa se deterioreaza intr- un timp destul de scurt.
Anvelopele all season, dupa cum le spune si denumirea, au fost special realizate pentru echiparea masinilor in orice sezon. Fie ca este vorba despre echiparea masinilor din timpul verii sau din timpul iernii, performantele anvelopelor all season sunt unele destul de bune. Insa, multi soferi refuza sa cumpere anvelope all season din cauza faptului ca pretul acestora este unul mai mare decat al anvelopelor de vara sau al celor de iarna. Pentru cei care nu stiu, anvelopele all season sunt inscriptionate cu simbolurile aferente celor patru anotimpuri ale anului, asa ca sunt usor de recunoscut.

Related Posts
Leave a reply