Beneficiile unei bluze uv

Beneficiile unei bluze uv

Radiațiile UV ne afectează și dacă afară este înnorat, bate vântul sau temperaturile sunt mai scăzute. Atenție! Indiferent de anotimp, dacă ți-ai planificat activități montante sau ești amator de sporturi acvatice, bluza UV este un accesoriu indispensabil. La altitudini mai mari și pe suprafața apei, intensitatea razelor ultraviolete crește.

Deși crema cu protecție solară pare adesea mai la îndemână, există foarte multe situații când este indicat să optăm pentru o bluză UV (sau, după caz, un tricou UV). Cancerul de piele este cauzat de radiațiile ultraviolete și nu de căldură. Așa că nu este neapărat necesar să fim în costum de baie, pe plajă, ca pielea noastră să aibă de suferit.

În plus, plaja nu este singurul loc unde pielea noastră este expusă razelor ultraviolete.

Câteva situații în care bluza UV se transformă într-un accesoriu de neînlocuit

  1. Ai o piele foarte sensibilă la soare – persoanele cu o piele deschisă la culoare, care se arde foarte repede și nu se bronzează aproape deloc sunt cele mai vulnerabile la razele UV.
  2. Ești la altitudine mare sau ai contact cu apa – efectul nociv al radiațiilor ultraviolete se intensifică în aceste medii, așa că bluza UV trebuie este un must have pentru iubitorii de sporturi montane sau acvatice, indiferent de culoarea pielii.
  3. Ai o piele predispusă la acnee – Razele UV sunt un dușman puternic al persoanelor care suferă de acnee, deși multe persoane cred că expunerea la soare va usca leziunile.
  4. Faci tratament cu antibiotice – Antibioticele, precum și alte tipuri de medicamente (anti-inflamatoare sau anti-histaminice) cresc sensibilitatea pielii la soare.

O bluză UV este mai indicate decât o crema de soare

Cremele cu SPF sunt folosite cu precădere în timpul verii, pe plajă. Deși chiar și acolo sunt incomode: în combinație cu căldura, pielea ta devine uleioasă, plus că efectul nu durează foarte mult, așa că în decursul unei zile trebuie să aplici de mai multe ori crema pe suprafața pielii. O bluză sau un tricou UV sunt mult mai practice.

Cât despre anotimpurile în care temperatura nu urcă până la 30+ °C, aplicarea unei creme de protecție solară pe sub haine nu este o soluție tocmai bună. Este total nepractic ca, odată la câteva zeci de minute, să reaplici crema pe sub haine.

Un alt plus ar fi faptul că orice tip de cremă de soare expiră după aproximativ un an, în timp ce o bluza UV o poți avea mai mulți ani, fără să fie nevoie să o ții la rece sau sa îi verifici termenul de valabilitate.

Mai mult decât atât, poți să fii sigur că o bluză UV arată mult mai cool pe tine decât o cremă de soare!

Bluzele UV oferă cel mai ridicat grad de protecție

Bluzele UV sunt special fabricate pentru a atinge cel mai înalt grad de protecție. Mai exact, este vorba de câțiva factori care stabilesc calitatea:

  • Densitatea construcției – O construcție densă și groasă reduce cantitatea razelor ultraviolete care poate trece prin materialul bluzei.
  • Culoarea – În general, culorile închise au o capacitate de absorbție mai mare.
  • Tratamentul chimic – Există combinații de substanțe chimice care pot spori efectul de absorbție a razelor UV.
  • Compoziția – Nylonul și poliesterul sunt cele mai indicate.

Deși prețul te poate tenta de multe ori să alegi o cremă cu SPF, în detrimentul unei bluze UV, nu trebuie să pierzi din vedere faptul că pe primul loc este propria ta sănătate. Ambele produse au un factor de protecție 50+, însă bluzele UV sunt mai practice și îți oferă o protecție mai îndelungată.

Există atâtea modele pe piață, încât vei găsi, cu siguranță, ceva care să îți placă și să ți se potrivească.

Related Posts
Leave a reply