Cafeaua lavazza – cum va trezeste simturile dimineata

Gustul unei cafele cu o aroma deosebita care va trezeste simturile este data atat de aparatul in care o preparati, de granulatia cafelei, temperature si apa folosite. In automatele de cafea nu veti gasi niciodata cafeaua cu gustul de acasa, preparata dupa bunul plac. Daca aveti acasa un espressor automat ori la birou, puteti folosi orice fel de cafea vending sau cafea profesionala.

o-ceasca-de-cafeaCafeaua venting este cea pe care o gasiti la automate, iar cealalta este utilizata pentru consumul clientilor din baruri si restaurante. In automate se foloseste o cafea cu o cantitate ridicata de robusta. Aceasta este o cafea care se cultiva in Africa, este cremoasa si are o aroma puternica de ciocolata. Totodata, are si un gust puternic. Nu este foarte apreciata de clienti insa. Consumata la scara larga este cafeaua arabica care are o aroma deosebita, se distinge prin gust si un parfum persistent. Contine mai putina cofeina si nu poate fi preparata in orice conditii. Se prepara in restaurante si baruri cu ajutorul espressoarelor profesionale. Pretul difera de cel al cafelei robusta.

Daca pana acum nu ati incercat sa gustati cafeaua Lavazza, este bines a indrazniti sa va oferiti placerea degustarii. Lavazza a creat un sistem bazat pe capsule de cafea. Procedeul de preparare al cafelei nu este deloc complicat: se introduce capsula si se apasa pe un buton. In timpul prepararii, capsula este perforata, iar prin ea trece apa calda la o presiune constanta. Rezultatul nu poate avea decat un gust de exceptie. Capsulele de cafea lavazza sunt de doua tipuri: lavazza espresso point si lavazza blue. Au fost concepute aparate diferite pentru prepararea celor doua tipuri de cafea lavazza.

Cafeaua preparata la filtru este cea mai la indemana metoda. Puneti cateva lingurite de cafea si lasati aparatul sa va faca dimineata mai frumoasa. Nu aveti grija ibricului care ar putea da in foc daca va intoarceti capul cateva secunde. Insa gustul cafelei la ibric nu se compara cu cel al cafelei preparate la filtru. In week-end, puteti avea cateva munite libere in care sa va puteti savura o cafea bine preparata in liniste. Alegeti boabe de cafea gata prajite si preparate pentru ca tot ce aveti de facut cand ajungeti cu ea acasa este sa o puneti la macinat.

Daca aveti de unde, puteti cumpara boabe de cafea verde pe care insa trebuie sa le pregatiti acasa dupa gust. Pentru prepararea unei cesti de cafea puneti intre 50 si 100 mililitri de apa in ibric. Lasati sa fiarba cateva minute, insa nu lasati prea mult deoarece cafeaua se prajeste prea tare si se arde. Adaugati zahar sau miere de albine dupa gust, puneti o farfurie deasupra ibricului pana cand zatul ramane pe fundul vasului. Turnati compozitia usor intr-o ceasca si pregatiti-va sa savurati cea mai buna cafea pregatita in casa.

Related Posts
Leave a reply