Cand trebuie sa va ganditi sa treceti la VPS?

Cand trebuie sa va ganditi sa treceti la VPS?

Uneori se poate intampla sa fie imperios necesar sa schimbati tipul de gazduire web pe care il aveti. In sensul acesta recomandarea noastra este sa citit acest articol pentru a determina daca este cazul sa treceti de la un pachet basic la VPS. Vezi detalii aici.

Atata timp cat site-ul vostru web continua sa obtina un trafic redus, acesta poate continua sa functioneze bine pe un buget redus, cu hostingul partajat pe care l-ati ales initial. Dar, pe masura ce creste traficul, majoritatea serverelor gazda partajate nu reusesc sa asigure aceeasi performanta in mod constant.

Punctul acela in care site-ul vostru depaseste capacitatea serverului pe care are loc gazduirea partajata, este momentul potrivit pentru a va muta pe un VPS. Un indicator care ar putea insemna ca site-ul  are nevoie de un upgrade de gazduire este o incarcare lenta a paginii. Supraincarcarea poate provoca, de asemenea, ca site-ul  sa fie in mod frecvent picat.

Daca aceste semne sunt observate, inseamna ca serverul de gazduire partajata nu este suficient pentru ca site-ul  sa functioneze bine si pentru a tine pasul cu cerintele  sporite.

Uneori, veti primi notificari de la compania de gazduire partajata, informandu-va ca site-ul  a utilizat toate resursele alocate pentru  luna in curs. Daca se intampla acest lucru, nu va mai ganditi si treceti la o gazduire VPS deoarece site-ul a depasit capacitatea unui plan de gazduire partajata. Uneori, in gazduirea partajata, va puteti confrunta, de asemenea, cu probleme similare daca alte site-uri de pe acelasi server primesc un trafic imens.

Daca gazduiti continut multimedia bogat pe site aveti nevoie de un VPS pentru a furniza puterea de procesare pentru acest lucru. Pe scurt, este mai bine sa treceti la un VPS odata ce site-ul  a dobandit un trafic decent.

Cand ati decis in cele din urma sa faceti trecerea la VPS hosting, trebuie sa luati in considerare anumiti factori pentru a gasi cel mai potrivit furnizor de hosting VPS pentru site-ul vostru. Spre deosebire de gazdele partajate, hostingul VPS necesita luarea in considerare a multor factori pentru ca serverul sa se potriveasca in utilizarea dorita.

In gazduirea partajata, nu primiti acces root la server si de aici nu apare problema administrarii serverului. Dar cand vine vorba de gazduirea VPS, intregul server virtual va este predat. Deci, trebuie sa fie cineva care sa aiba grija de el si sa ii monitorizeze performanta. Daca acest lucru este oferit de furnizorul VPS, atunci acest tip de gazduire este numit VPS gestionat, in timp ce pe un VPS neadministrat trebuie sa va asumati responsabilitatea serverului vostru.

Administrarea neautorizata necesita monitorizarea performantei si mentinerea serverului in stare buna de functionare. Daca software-ul vostru de tip server se intampla sa se prabuseasca sau daca o anumita problema de securitate reuseste sa apara, sunteti cel care va repara pentru  ca sunteti singurul administrator al VPS. Deci daca sunteti o persoana care se pricepe si care stie cum se gestioneaza un server, fiind de asemenea si familiarizat cu termenii atunci atunci sunteti un bun candidat pentru gazdele neadministrate.

Related Posts
Leave a reply