Care este rolul unui hidrofor si diferenta dintre un model de suprafata si unul de adancime

Care este rolul unui hidrofor si diferenta dintre un model de suprafata si unul de adancime

Daca intentionezi sa te muti la casa trebuie sa iei in calcul canalizarea. In cazul in care zona in care urmeaza sa te muti nu este racordata la o retea de apa, esti nevoit sa iei in calcul necesitatea unui hidrofor. El te va ajuta sa alimentezi casa cu apa, pe care o poti folosi pentru treburile casnice si/sau la gradinarit.

Ce este un hidrofor si ce avantaje aduce consumatorilor?

Practic, hidroforul odata instalat reprezinta sursa de alimentare cu apa pentru consumatori. Acestia o pot dirija catre uz casnic, activitati gospodaresti zilnice sau gradinarit, in zonele destinate acestei din urma activitati. Este sistemul ideal prin care o casa poate fi alimentata cu apa, in lipsa racorului la un sistem centralizat. Sunt 3 termeni care pot fi atributiri unui hidrofor de calitate – silentios, economic si eficient.

Hidroforul este prevazut cu o pompa de inox cu rolul de a impedica contactul dintre apa care este filtrata in interiorul hidroforului si mediul in care el se afla. In acest fel, apa nu va avea contact cu substantele straine impure din mediul extern. Apa este extrasa, filtrata si pompata printr-un mecanism simplu.

Toate hidrofoarele dispun de un vas in care se afla o perna cu aer. Aceasta isi dovedeste utilitatea atunci cand se pierde din aer, iar presiunea scazuta face ca pompa hidroforului sa nu mai functioneze optim.
Intr-un loc unde alimentarea cu apa este dificil de realizat, hidroforul apare ca o alternativa eficienta de pompare a apei. Aceste dispozitive electrice nu deranjeaza auditiv, intrucat nu produc foarte mult zgomot la utilizare. Deci poate fi utilizat in conditii normale, fara sa perturbe in vreun fel linistea consumatorilor.

Achizitionarea unui model de calitate reprezinta o investitie, nicidecum o cheltuiala. Trebuie facuta diferenta in functie de performantele tehnice pe care le ofera fiecare model in parte. Asadar, inaltimea de refulare, adancimea maxima atinsa, puterea generata de motor, debitul maxim si capacitatea vasului sunt doar cateva dintre criteriile de selectie. Desigur, trebuie sa stabilesti de la bun inceput nevoile si pretentiile pe care le ai de la un hidrofor, pentru ca alegerea sa fie cea potrivita. Si bugetul pe care il ai la dispozitie are un cuvant de spus la aceasta decizie, deoarece un motor cu putere mare implica automat un consum mai ridicat.

Hidrofoarele de suprafata versus modele de adancime

Cele de suprafata sunt destinate adancimilor mai reduse, pana la nivelul de 7-8 m. Asa cum este si firesc, pretul este mai accesibil buzunarelor, decat cel al hidroforelor de adancime. Sunt economice si fiabile, insa prezinta si un dezavantaj: nu pot fi utilizate pentru pomparea apei din puturi mai adanci de 8 m.

La polul opus sunt hidrofoarele de adancime pe care le caracterizeaza performanta. Motorul este conceput in asa fel incat pot pompa apa de la adancimi mari, care ajung si la 30 de m. Consumul de energie este mai ridicat, iar pretul de achizitie implica un efort financiar mai mare.

In privinta materialului din care sunt fabricate se distinge un hidrofor inox de unul realizat din fonta. Inoxul este apreciat pentru randamentul mare, in timp ce fonta este mai rezistenta.

Shop-einstal.ro pune la dispozitia celor interesati pompe si hidrofoare la preturi rezonabile. Raportul pret-calitate este doar un stimul, pentru ca ulterior vei avea parte de o experienta placuta in privinta confortului la casa.

Related Posts
Leave a reply