Ce nu-mi place mie în blogging

Nu mi-am propus să elaborez un set de reguli sau norme de conduită, vreun tutorial “Cum să devin un blogger mare”, sfaturi de care pute netul de experţi, notez doar nişte impresii după aproape doi ani şi mii de bloguri vizitate.

În general:
– Când un blogger afirmă că nu îl interesează numarul de vizitatori, scrie doar din pasiune
(- Ţi-a plăcut blogul? Mai treci pe aici!)

– Când scrie un post să se laude cu traficul, atunci când acesta creşte puţin, bagă linkuri statistici, screenshoturi cu grafice…

– Când scrie un post special să se scuze că nu poate scrie, nu are inspiraţie, n-are timp, e plecat, are altceva de lucru, n-are net, etc.
Relax, nu ţi-a cerut nimeni să te justifici cu hârtia de două zile de concediu medical.

– Vânătorii de schimb de linkuri pentru care “Am şi eu un blog, nu vrei să facem schimb de link” echivalează cu Bună Ziua, mă numesc…
(în speranţa că schimburile de link aduc trafic)

– Cei care îşi deschid 10-20 de bloguri/persoană pe subdomeniu abordând inepuizabilele subiecte precum avatare mess, profile de HI5, id-uri fete şi băieţi, bancuri, yahoo status check ş.a.
(şi de pitzipoance şi cocălari s-a umplut nişa da’ alea măcar au farmecul lor).

– Atunci când se acordă un spaţiu şi o importanţă mai mare afilierii şi adsense decât conţinutului. Cei care visează la bani mulţi şi repede înainte de-a scrie primul post. Keep dreaming…

– Furtul de conţinut, mascat sau nu de încercarea de a mai schimba nişte virgule şi cuvinte (asta de fapt urăsc, că “nu-mi place” cum scrie în titlu e puţin spus)

– Cei care şi-au deschis blog pe subdomeniu free, (nu puţini la număr) şi au reuşit să scrie două posturi anu’ trecut pe vremea asta.
Doar pentru că e la modă şi dă bine la CV, na c-am făcut-o şi pe asta, am blog.

– Bloguri active, dar proprietarul nu consideră necesar să răspundă la un mail mai repede de o săptămână.
Tehnic:
– Bloguri care se deschid cu muzica pe autostart, noroc că nu port şapcă să-mi sară din cap de la sperietură.

– Scripturi de votare pe bloguri care fac redirect la primul click la altă pagină să mulţumească pentru vot.

– Un număr exagerat de widget-uri sau reclame în special flash, mari consumatoare de resurse. Firefox îngheaţă 2-3 secunde şi procesorul 3200+ mă înjură de mamă că am deschis site-ul respectiv!

– Lipsa minimei informaţii de contact sau pagina “despre”. Aici ar mai fi o problemă: o imagine cu peisaje, maşini, pisoiaşi, nu ţine loc de o fotografie decentă a posesorului. Mai bine fără aşa ceva. Eu unu’ am impresia că primesc o palmă când mă aştept să văd o fotografie de persoană şi găsesc o poză cu un peisaj exotic.

– Temele vizuale cu spaţii goale mari pe laterale. Dacă fabrica a făcut monitorul cât l-a facut, de ce să nu te foloseşti de întreaga suprafaţă a ecranului?

Ar mai fi multe de spus la ambele capitole dar mă opresc aici pentru a lăsa loc şi de comentarii!

Related Posts
Leave a reply