Ce reprezinta Back Office-ul si ce rol are?

back_officeAcest modul Back Office, reprezinta de fapt o aplicatie software cu ajutorul careia se realizeaza operatiunile suport ale unui magazin. Acesta proceseaza intreaga gestiune, aprovizionarea cu marfa, managementul preturilor si al stocurilor.
Aceasta aplicatie se poate instala pe acelasi computer pe care este instalata si aplicatia Front Office, folosita pentru vanzare, sau poate fi instalata separat, pe un alt calculator, care se afla in afara zonei de vanzare. Daca un singur magazin are mai multe puncte de vanzare, activitatea acestora poate sa fie gestionata folosind o singura licenta Back Office. Acest lucru este posibil, deoarece in cadrul unui singur magazin, listele de preturi trebuie sa fie unice, indiferent cate puncte de desfacere ar avea acesta.
In ceea ce priveste lanturile de magazine, acestea trebuie sa aiba in dotare cate un astfel de modul Back Office, care sa fie interconectate intre ele, on-line.
Cu ajutorul modulelor Back Office se realizeaza operatiuni zilnice si de logistica, care includ denumirea produselor, intrari de marfa, listarea NIR, modicari de preturi, realizarea inventarelor, precum si raportarea rezultatelor sau a eventualelor probleme, aparute din cauza stocurilor, preturilor sau vanzarilor.
BackOfficeOperationLa magazinele mari, care au foarte multe produse, pentru o mai buna gestionare a acestora, este indicat sa se foloseasca mai multe Back Office, deoarece acestea vor lucra prin intermediul unei retele interne si vor crea o baza de date unica. In acest mod, se realizeaza centralizarea informatiilor din cadrul intregii firme, iar datele vor fi disponibile pentru toti operatorii care au nevoie de ele.
Aplicatia Back Office, pe langa centralizarea informatiilor de la toate departamentele, mai prezinta si avantajul rapiditatii cu care sunt introduse datele, ea preluand sistemele din ERP. De asemenea Back Office da posibilitatea inregistrarii diverselor informatii referitoare la cardurile de fidelitate ale clientilor, acordandu-le reduceri de preturi la anumite produse.
Tot cu ajutorul Back Office realizarea inventarelor se face foarte rapid, in sensul ca un inventar care dura cateva zile, se poate face acum doar intr-o jumatate de zi. In plus, modulul Back-Office va ofera posibilitatea sa generarati in mod automat toate documentele legate de stoc, fapt ce contribuie si el la scaderea timpului alocat pentru inventariere.
Cu modulul Back Office gestionarea unui lant de magazine devine floare la ureche, deoarece aceasta va reprezenta un fel de punte intre magazine, care in final duce la centralizarea datelor, si transmiterea catre proprietar a tuturor datelor legate de incasari si de stocuri ramase, in urma vanzarilor. De asemenea, in momentul realizarii inventarelor sau stocurilor ramase in urma vanzarilor, Back Office ofera posibilitatea identificarii unor loturi in functie de furnizor, si astfel se poate intocmi, destul de usorm o evidenta a produselor care urmeaza sa expire, astfel incat sa nu ajungeti in postura de a vinde marfa expirata, si astfel sa fiti reclamat la O.P.C.

Related Posts
Leave a reply