Ce trebuie sa stii despre optimizarea SEO?

Ce trebuie sa stii despre optimizarea SEO?

Cu siguranta in momentul in care intrebi o persoana oarecare de pe strada daca stie ce este SEO, sau de unde provine cuvantul respectiv, sansele ca persoana respectiva sa nu aiba habar despre SEO sunt destul de mari.

Ei bine, termenul SEO provinde din limba engleza si a aparut undeva prin anii 90, si vine ca o prescurtare pentru Search Engine Optimization, expresie care tradusa in limba romana inseamna optimizarea motoarelor de cautare.

La inceputurile sale, SEO tinea foarte mult la aspectele tehnice, precum densitatea cuvintelor cheie, meta – descrierea, H1 tags, link text, etc.

Odata cu trecerea timpului, si mai exact prin anul 2007 era la apogeu spamul de link-uri. Persoanele care aveau habar de aspectele din spatele SEO, puteau foarte usor sa foloseasca mai multe cuvinte cheie.

Aceasta nu era singura metoda aplicata de ei, pentru ca spamau forumuri cu scopul de a trimite link-uri spre site-urile lor, si cu siguranta au mai folosit si alte metode.

Aceste tehnici utilizate de catre spammeri au fost numite Black Hat SEO datorita faptului ca aveau ca principal scop pacalirea motoarelor de cautare, iar pentru tine ca si cititor era din ce in ce mai greu sa gasesti informatiile care iti erau necesare.

Ei bine, atat Google cat si celelalte motoare de cautare au inceput sa se protejeze de spammeri.

Trebuie precizat faptul ca antreprenorii au inceput sa inteleaga cu adevarat cat este de importanta optimizarea motoarelor de cautare, astfel ca pentru acele companii mici si mijlocii, optimizarea seo poate sa fie cea mai buna solutie pentru a fi promovate.

Un lucru foarte important de stiut este acela ca SEO este mereu intr-o continua schimbare. Lucrurile in ultimii ani au evoluat enorm de mult, astfel ca Google si-a schimbat metoda de indexare a site-urilor web.

Atat Google cat si restul motoarelor de cautare folosesc anumiti algoritmi pe baza carora iti vor fi afisate paginile in motoarele de cautare.

SEO este o industrie complexa, insa trebuie stiute cateva detalii foarte importante care ne vor ajuta sa intelegem in mare parte lucrurile pe care trebuie sa le facem pentru a avea o pozitie cat mai buna in motoarele de cautare.

Este foare important de stiut faptul ca toate motoarele de cautare functioneaza cu scopul de a ne oferi rezultatele cele mai apropiate de cerintele noastre. Din acest motiv in momentul in care scriem un articol seo, este necesar sa scriem pentru om si sa optimizam pentru masina.

Ei bine, acestea fiind spuse, in cazul in care vrei sa iti promovezi afacerea, poti alege sa o faci prin plasarea de afise publicitare si bannere prin oras, ceea ce va fi destul de costisitor, sau poti opta pentru promovare online.

Aceasta metoda nu este deloc una complicata pentru ca poti alege sa cauti de exemplu optimizare seo Constanta, si fie vei gasi o companie din orasul respectiv care presteaza astfel de servicii, fie vei gasi o companie din alt oras care de asemenea are ca obiect de activitate optimizarea SEO.

Cu siguranta in momentul in care vei colabora cu o companie profesionista si de succes, afacerea iti va  fi promovata eficient, iar tu vei avea numai de castigat.

Related Posts
Leave a reply