Cel mai bun mod de a alege pompe submersibile ieftine

Cel mai bun mod de a alege pompe submersibile ieftine

Alimentarea cu apa reprezinta inca o problema majora pentru populatia din Romania. Astfel, indiferent ca tarim la marginea marilor orase sau la tara, resimtim din plin nevoia alimentarii cu apa curenta, necesara atat pentru spalat si gatit, dar si pentru toatele. Astfel, unul dintre principalele motive pentru care avem astazi inca multe locuinte cu toaleta in fundul curtii il reprezinta lipsa apei curente.

Ei, bine, acest neajuns poate fi eliminat astazi, cu ajutorul sistemelor de pompe submersibile, care au devenit tot mai accesibile romanilor. Clasicul hidrofor, cum este el denumit in popor, nu reprezinta altceva decat o pompa submersibila, conectata la un sistem de aductiune, capabil sa transporte apa prin instalatiile casnice.

Ce este o pompa submersibila

In principiu, asa cum ii spune si numele, o pompa submersibila este o pompa scufundata in apa, ce are capacitatea de a trage apa dintr-un put sau alta sursa de alimentare cu apa, pentru ca mai apoi sa o transporte prin instalatia pe care o utilizam. Acestea sunt bazate, in principiu, pe un motor de capacitati diferite, care poate pompa mai apoi apa in cantitati mari, catre zonele spre care noi am directionat sistemul de alimentare.

In principiu, aceste pompe submersibile sunt amplasate intr-un put sau bazin, in are se capteaza apa, pentru ca mai apoi sa poata fi pompata. Mai intalnim astfel de pompe si la fantanile de la tara, unde lipsa apei potabile a facut ca acestea sa fie utilizate inca de acum cateva decenii.

Acestea functioneaza insa tot pe principiul acumularii de apa, care, in cazul de fata, provine din captarea izvoarelor subterane. Trebuie avut insa grija ca aceste pompe sa fie amplasate mereu sub apa. In caz contrar, functionarea motorului in gol poate conduce la arderea motorului.

Ce dimensiune sa aleg?

Pompele submersibile vin astazi intr-o varietate larga de dimensiuni si puteri. Alegerea unei pompe submersibile ieftine in vederea achizitiei ar trebui facuta in prezenta sau dupa consultarea unui specialist. In acest caz, evitam situatiile neplacute in care dam bani pentru o pompa care este nepotrivita locului nostru de consum.

Aceasta in conditiile in care avem astazi pompe submersibile de uz casnic, pentru o casa cu un consum normal, dar si pompe submersibile de mari dimensiuni, pentru cladiri ample sau chiar fabrici si sedii de birouri. In acest caz, dincolo de sistemul propriu zis de pompare, diferenta o face puterea motorului.

Mai avem apoi pompe submersibile de mari dimensiuni pentru iazuri de acumulare sau bazine industriale, unde cantitatile de apa pompate pe unitatea de timp sunt mai mari. Nu in ultimul rand, avem pompe submersibile pentru ape murdare, ce pot fi amplasate inclusiv in bazinele de colectare.

In fine, una dintre cele mai uzuale activiati in care folosim pompe submersibile este sectorul agricol. In acest caz, vorbim, din nou, despre sisteme de pompe de mare putere, capabile sa impinga apa si mai apoi sa o distribuie pe o raza de cateva hectare.

Related Posts
Leave a reply