Culoarea in locuinta: interdictii si aprobari

Utilizarea diverselor culor in interiorul caminului poate fi coplesitoare. Poti petrece, ca si mine, ore intregi colectand imagini si surse de inspiratie pentru proiectul personal al urmatoarei decorari, si tot sa te mai simti un pic pierdut atunci cand vine vorba sa pui aceste idei impreuna.

De aceea, am facut rost de niste aprobari si interdictii ale specialistilor atunci cand vine vorba increderea cu care care folosim culoarea pentru a crea spatiul viselor noastre. Nu-ti fie teama sa te exprimi prin culoare. Daca va place portocaliul, gasiti o modalitate de a incorpora decorul. In cazul in care va trebuie neaparat draperii florale de epoca in nuante de roz, inconjurati-le de culori care le completeaza. In cazul in care nu te simti suficient de indraznet pentru a picta un accent de verde mar pe perete, il poti folosi, in schimb, ca un accent pe mobilier.

Ia in considerare culorile existente intr-o camera inainte de a adauga mai multa culoare. Multe culori intr-o camera nu sunt evidente la prima vedere. Puteti merge intr-o camera goala si sa nu-ti dai seama ca exista deja culoare acolo, culoare care va afecta planurile de viitor ale amenajarii. Culorile existente pot include podele, dulapuri, tavane, contoare si chiar culorile provenind de la ferestre. Multe scheme de culoare au fost deraiate de peisajul luxuriant verde din afara, atunci cand s-au deschis draperiile.

culori in locuinta

Invata diferenta dintre culori calde si reci. Stiind cum sa le identifici corect vei lua deciziile mult mai usor. Daca ati adus acasa un esantion de culoare sau un accesoriu pentru decor intr-o culoare neutra, care nu se potriveste cu culorile similare, cel mai probabil, aceasta a fost o problema de potrivire. Folositi esantioane de vopsea la domiciliu. Aceasta este o modalitate foarte buna de a vedea cum reactioneaza sau se incadreaza intr-o camera.

Folosind o planseta de dimensiuni generoase, puteti vedea modul in care culoarea reactioneaza in spatiu. Frumusetea de a folosi placi de proba este ca le puteti muta de jur imprejur pentru a evalua lumina din orice unghi. Folosirea acestor placi, de asemenea, va permite sa concentrati vizualizarea culorii la un moment dat, mai degraba decat acele dreptunghiuri mari de culoare pictate unul langa altul pe perete.

Incearca orice mostre de culori pe care le consideri potrivite pentru casa ta. Cand selectia noastra de vopsea incepe on-line, culoarea este la fel de precisa ca si monitorul computerului. Ai grija chiar si in magazin la sistemul de iluminat atunci cand alegi culorile. Vopseaua prelevata in mod corespunzator este cel mai important de facut la domiciliu.

Nu-ti fie teama sa folosesti culori inchise in spatii mici. In mod conventional, in decorare s-a spus intotdeauna ca o camera mica ar trebui sa fie colorata deschis, astfel incat sa para mai mare. In timp ce acest lucru poate fi un sfat bun in cazul in care camera este anormal de mica, nu este intotdeauna cea mai buna alegere. O culoare inchisa cu ornamente si accente de lumina potrivite poate crea un aspect elegant intr-o camera mica.

Related Posts
Leave a reply