Cum identific un furnizor serios pentru import din China

Cum identific un furnizor serios pentru import din China

Mirajul afacerilor cu China se poate spune ca a cuprins astazi nu doar Romania, ci intreaga planeta. Odata cu globalizarea extinsa si relaxarea legislatiei in materie de comert, practic, nu credem ca mai exista vreun produs pe lume care sa nu aiba macar una dintre componentele sale fabricate sau importate din China. Iar acest lucru nu trebuie sa mai constituie o mirare, cata vreme vorbim astazi despre una dintre cele mai puternice economii ale lumii, care putem spune ca impune trendul in materie de productie si comert.

De aici insa si pana la a ajunge sa faci afaceri sau import din China mai este insa cale lunga. Primul si primul lucru pe care il ai de facut este sa identifici tipul afacerii pe care il detii, produsele solicitate si, partea cea mai grea, furnizorul. Iar daca la primele doua sa spunem ca responsabilitatea apartine aproape in totalitate antreprenorului roman, in ceea ce priveste identificarea furnizorilor, lucrurile se complica putin.

Mii de producatori asteapta sa ii contactezi

Este de ajuns sa intri astazi pe motoarele de cautare sau pe site-urile specializate in vanzari online pentru a vedea diversitatea de producatori si de marfuri oferite spre vanzare. Astfel, daca o cautare pe o anumita nisa in Romania iti va arata unul sau doi producatori, in China, vei gasi cateva mii de companii care sa produca un anumit lucru.

Ganditi-va numai la vasta dimensiune a unui astfel de portal si la milioanele de produse oferite, pentru a va da seama de potentialul urias pe care il au cei care doresc sa faca import din China. Lucrurile nu sunt insa atat de simple precum par la prima vedere. Inainte de toate, nu te poti baza pe orice comerciant, pe care nu l-ai vazut niciodata si caruia va trebui sa-i trimiti bani in cont.

Aceasta mai ales in conditiile in care, odata ce semnezi un contract pentru import din China, acesta va presupune, cu siguranta, o comanda destul de consistenta, care sa justifice transportul pana in Romania si plata tuturor taxelor aferente. Nu putine sunt relatarile celor care sustin ca au comandat mii de produse, dar s-au ales si fara marfa, si fara banii pe care i-au virat in avans pentru aceasta. Din acest punct de vedere, identificarea unui furnizor serios poate reprezenta o misiune dificila pentru un incepator intr-ale afacerilor.

Apeleaza la firme specializate

Pentru a evita astfel de situatii neplacute, in Romania au inceput sa apara firme specializate in comertul si importurile din China. Acestea iti stau la dispozitie cu oamenii si logistica necesara, astfel incat sa fii sigur ca marfa comandata va ajunge la tine in termenii si cantitatea stabilite.

Primul pas pe care il ai de facut este sa stabilesti tipul marfii, cu specificatiile cat mai exacte pe care le doresti, precum si cu coordonatele legate de cantitate, data si locul livrarii. Din acest moment, misiunea identificarii furnizorilor este preluata de oameni specializati, care se vor ocupa atat de verificarea furnizorilor in ce priveste autorizatiile si licentele necesare, precum si de prelevarea de mostre din produse, intocmirea de contracte, pana la semnarea lor.

Related Posts
Leave a reply