De ce sa alegem o pardoseala pluta si care sunt beneficiile acestui material

De ce sa alegem o pardoseala pluta si care sunt beneficiile acestui material

Pentru iubitorii de natura, pluta este un material foarte valoros. Aceasta se obtine din scoarta stejarului de pluta, iar spre deosebire de alti copaci, jupuirea scoartei nu este deloc daunatoare; de aceea, trebuie facuta de profesionisti cu experienta. Copacii sunt gata de prima jupuire la varsta de 25 de ani. Procedeul poate fi repetat la zece ani, timp in care coaja se reface. In cursul procedurii, nici un copac nu este taiat, pluta fiind o resursa regenerabila si ecologica.

Nici un alt material nu indeplineste toate proprietatile la un loc asa cum o face pluta. Este un material natural, termoizolant termic si fonic, antibacterian si antistatic, dar si antialergic, deoarece provine din paduri administrate ecologic. Pentru amenajarea pardoselilor de pluta interioare, trebuie sa stiti ca sunt doua categorii de produse disponibile. Parchetul din pluta care detine un sistem de imbinare tip clic si care nu se lipeste. In acest caz, montajul se face intr-un timp foarte scurt si rapid. Cea de-a doua categorie, pardoseala de pluta este flexibila si se monteaza cu ajutorul unui adeziv. In spatiile cu umiditate ridicata, acest tip de pardoseala este solutia ideala si singura de altfel.

Ce ne convinge

Proprietatile pardoselii din pluta ne conving de la prima vedere de calitatile materialului: este ecologic, rezistent la presiune si uzura, usor de intretinut si durabil deopotriva. Este o pardoseala silentioasa, atat datorita materialului din care este facuta cat si datorita celor folosite la finisare. Partea inferioara a acestui tip de pardoseala este din pluta si are rolul de atenuare a zgomotului de impact. Stratul intermediar este din HDF profilat pentru imbinare, iar partea superioara, care are rol decorativ, este din pluta.

Specialistii in domeniu sustin ca nu exista material creat de om care sa se compare cu pluta si sa aiba toate calitatile la un loc precum aceasta. Structura este asemanatoare cu cea a unui fagure de miere: un centimetru patrat are 40 de milioane de cellule. Acestea, la fel ca si spatiile dintre ele, sunt umplute cu o mixtura similara aerului, gazoasa, care ofera plutei proprietati extraordinare in ceea ce priveste izolarea atat fonica, dar si termica. Stejarul de pluta este plantat si lasat sa se maturizeze pana atinge varsta de 25-30 de ani. Din coaja lui, o data la zece ani se desprinde un strat gros de material neted, impermeabil, poros elastic si mai usor decat apa pe nume pluta. Exploatarea acestui material se numara printre cele mai ecologice procese: decojirea arborelui de face manual, potrivit unei traditii de sute de ani, cu scopul de a nu provoca daune acestui arbore. Regenerarea scoartei este completa, iar durata de viata este cuprinsa intre 150 si 200 de ani. Acest lucru permite exploatarea arborelui in decursul vietii sale de opt pana la zece ori.

Related Posts
Leave a reply