De ce sa alegi cosmeticele Bio?

De ce sa alegi cosmeticele Bio?

Sanatatea e mai buna decat toate – vechiul proverb romanesc starneste in continuare controverse in momentul in care cineva este pus in fata alegerii unui produs ce tine de aspectul dar si sanatatea lui.

Fiindca sanatatea a ramas chiar si astazi in secolul vitezei, secolul nebuniei si in perioada adolescentilor blocati cu fata in monitoare un lucru de speriat, am ales sa iti prezint cateva motive pentru care ar trebui sa te gandesti de doua ori atunci cand iti propui sa intri intr-un magazin de produse bio sau eco.

Ne orientam atentia in momentul de fata in mod special catre cosmeticele bio.

Este stiut deja ca nu toate persoanele fac fata tuturor compusilor chimici si datorita acestui aspect, tot mai multe tinere ajung pe mainile medicilor specialisti care dau sentinta – incompatibilitate. Da, incompatibilitate cu diverse produse create si gandite in laborator care iti fac in cele din urma viata nu atat de usoara precum ti-ai imaginat.

A se retine faptul ca bio nu inseamna natural. Pentru ca un produs cosmetic sa fie numit natural trebuie sa contina minim 15 % ingrediente naturale in timp ce producatorii sau dezvoltatorii de produse BIO nu primesc certificat de functionare decat daca demonstreaza faptul ca elementele lor detin 95% elemente de origine naturala, iata de altfel marea diferenta. De aici rezulta si beneficiile pe care cosmeticele bio ti le aduce in plus.

Trei reguli de aur:

1. Cosmeticele BIO nu contin substante modificate genetic. Elementele care alcatuiesc cosmeticele cu eticheta bio de la raft sunt in mare parte direct de la „mama natura”.

2. Un produs BIO va rezista maximum 6 luni de la momentul in care il dezambalati, se intampla acest lucru deoarece in continutul lui are conservanti naturali. In timp ce produsele clasice sunt alimentate cu diversi conservanti chimici si rezista pana la 12 luni, aceste cosmetice ofera un grad mai ridicat de incredere si confort.

3. Cosmeticele BIO folosesc coloranti de origine naturala, in timp ce produsele standard folosesc pigmenti sintetici, un dezavantaj mare in ceea ce priveste relatia cu pielea. A treia categorie de cosmetice este cea care foloseste pigmenti sintetici insa chiar si asa aceasta categorie este considerata periculoasa.

Un site de specialitate ne informeaza ca de fapt colorantii alimentari sintetici se obtin in mod artificial prin combinarea a diverse substante chimice. Ei se impart in doua categorii: vopsele si lacuri.

Vopselele se dizolva in apa si pot fi intalnite in alimentele coapte, bauturi, produse lactate, etc. Ele se comercializeaza sub forma de lichid sau praf.

Acest praf intalnit in cosmetice duce adesea la deshidratarea pielii, un efect pe care doamnele il dezaproba adesea.
Un motiv in plus pentru care te indemn sa apelezi la produse cosmetice BIO este acela ca diversele elemente cosmetice au capacitatea de a patrunde in epiderma, ceea ce determina in timp dureri de nedescris iar ulterior pot cauza probleme de sanatate.

Adesea, cele mai multe mame folosesc cosmetice BIO pentru bebelusi iar faptul descris anterior cum ca parintii au mai mare incredere in aceste produse pentru copii ar fi indemnul potrivit si pentru tine de a alege astazi cosmeticele cele mai sanatoase.

Related Posts
Leave a reply