Deadline-urile in SEO si managementul timpului

Deadline-urile in SEO si managementul timpului

Ca scriitor independent, sunteti seful, administratorul, asistentul si managerul propriu. Este nevoie de un anumit tip de persoana cu o anumita etica a muncii pentru a fi un scriitor independent.

Site-ul Dan Bradu te poate ajuta, daca esti interesat de optimizare pentru motoarele de cautare. Dar chiar si pentru freelancer-ii cu experienta, deadline-urile pot fi mai degraba obositoare. Iata cateva sfaturi si trucuri pentru a ramane concentrat:

Mentineti liste prioritizate.

Organizatia este cheia succesului pentru fiecare freelancer. Toata lumea are propriul sistem si poate dura ceva timp pentru a va dezvolta. Indiferent daca aveti un notebook, planificator, program sau o lista de pe desktop, veti dori sa aveti o lista in desfasurare a proiectelor dvs. in ordinea prioritatii si a sensibilitatii la timp. De asemenea, ati putea dori sa indicati termenele limita pentru fiecare proiect din aceasta lista.

Minimizati distragerile.

Din pacate, realitatea este ca scriitorii independenti trebuie sa foloseasca Internetul, care este plin de distragerea atentiei. Compilati o lista restransa pentru site-urile pe care nu ar fi bine sa lucrati. Site-urile media sociale, site-urile de jocuri, site-urile video sau orice alt site pe care il frecventati in timpul liber, trebuie evitate in intregime in timp ce lucrati acasa.

Conceptul de „multitasking”, pentru majoritatea oamenilor, este un mit. Reduceti distragerile prin dezactivarea notificarilor automate din mediile sociale, inchiderea programelor de chat si evitarea site-urilor din lista.

Nu face nimic prea mult sau prea repede.

Cand aveti multe proiecte simultan, ar trebui sa aveti o idee de baza despre cat timp va lua fiecare dintre acestea. Daca aveti 20 de proiecte in acelasi timp si toate au deadline in aceeasi zi, trebuie sa fiti sigur ca aveti suficient timp pentru a finaliza fiecare proiect inainte de termenul limita.

Toata lumea doreste sa-si maximizeze timpul, dar trebuie sa existe o mica sala pentru a face o pauza, o verificare, o cercetare suplimentara completa sau verificarea dubla cu personalul, in ceea ce priveste intrebarile/taskurile.

Gestionati-va timpul.

Ar trebui sa aveti un program strict, fie pe hartie, fie in minte. De exemplu, daca se doreste un proiect pana la ora 3 pm, as putea incerca sa-l finalizez pana la ora 1 pm, astfel incat sa am doua ore suplimentare pentru rezolvarea problemelor, corectarea lor sau pauza. Pentru proiectele mai mari, planificarea unor termene mici pentru indicatori ar fi buna. Fiecare proiect ar trebui sa aiba aceasta defalcare: timpul necesar cercetarii, cantitatea de timp necesara pentru a produce efectiv numarul de cuvinte si un timp alocat pentru editare si corectura.

Comunicati eventuale intrebari / probleme clar si si din timp.

Daca a intervenit ceva si v-ati dat seama ca nu veti avea timp suficient pentru a finaliza un proiect, nu asteptati pana in ultima clipa pentru a cere o prelungire. De asemenea, nu asteptati sa comunicati intrebarile pe care le puteti avea cu privire la proiectul respectiv. Intrebarile trebuie sa fie adresate in mod clar si concis, inainte de data la care proiectul trebuie finalizat.

Luati pauze si rasplatati-va dupa finalizare. 

Daca aveti timp inainte de corectura, cel mai bine este sa plecati cateva minute. Permiteti-va o mica pauza, pentru relaxare. Poti sa te ridici si sa te intinzi, sa bei o ceasca de cafea sau sa te uiti la altceva. Acest sistem de recompense va ajuta sa va mentineti programul lejer, eliminand aparitia stresului.

 

Related Posts
Leave a reply