Moduri de diminuare a durerii provocate de artrita

Artrita_reumatoida_mana_ro
Daca va confruntati cu simptome precoce de artrita, este util sa stiti ce puteti incerca la domiciliu pentru a obtine diminuarea durerilor articulare. Chiar daca nu esti novice in aceasta tema si ai primit deja un diagnostic oficial de la un doctor, este posibil sa te ajute atunci cand ai nevoie de ajutor rapid. In ciuda faptului ca ai un regim de tratament regulat, rachete de semnalizare au loc, mai ales atunci cand exagerezi cu activitatile. Aici sunt cateva lucruri pe care le poti incerca chiar la tine acasa. Nu treceti cu vederea aceste solutii simple, care va pot oferi o oarecare usurare, cel putin pentru o zi sau doua sa a va permite sa dormiti la noapte, timp in care asteptati pentru a discuta o strategie de ameliorare a durerii pe termen lung cu medicul.

1. Comprese reci sau calde
E simplu, ieftin si usor. Tampoane incalzite sau blocuri racite, precum si alte cai de administrare a caldurii si frigului, sunt adesea folosite pentru a calma articulatii dureroase. Care este mai eficienta? Pentru cea mai mare parte dntre noi, aceasta este o preferinta personala. Caldura imbunatateste circulatia si relaxeaza muschii. Gheata sau compresele reci pot amorti durerea, reduce tumefierea articulatiilor, reduce inflamatia si blocheaza impulsurile nervoase.

2. Caldura absorbita, cu sau fara saruri
Impregnarea caldurii este printre cele mai eficiente modalitati de a calma durerile. Exista mai multe motive pentru care inmuierea in apa calda functioneaza atat de bine. Inmuierea reduce gravitatea care comprima o imbinare dureroasa. Ea scade, de asemenea, umflarea si inflamatia si imbunatateste circulatia. 20 minute este un timp rezonabil, dar poti face ajustari, daca este necesar.

3. Analgezice topice
Exista tot felul de creme sau plasturi care se aplica direct pe piele, multe dintre acestea putand fi achizitionate de peste tot. Cremele, gelurile, unguentele calmeaza artrita minora si durerile musculare. Unele dintre produsele contin salicilat ca si ingredient activ.

4. Benzi elastice
Aceste suporturi sunt folosite pentru a stabiliza o articulatie dureroasa, de a proteja si reduce durerea. Exista benzi elastice disponibile pentru aproape orice articulatie: genunchi, glezna, cot, incheietura mainii. Acestea pot fi achizitionate de la farmacie ori din magazine medicale sau de articole sportive. Benzile comune sunt realizate din materiale diferite si exista mai multe stiluri din care sa-l alegi pe cel care ti se potriveste.

5. Odihna
Odihna este o necesitate, daca ai dureri articulare. Fii constient, totusi, ca in timp ce repausul poate calma durerea, aceasta metoda este incurajata pentru perioade scurte de timp. Ar trebui sa-ti reiei activitatea normala cat mai curand posibil.

Related Posts
Leave a reply