Nu lasati banii sa va distruga casnicia!

Stresul financiar iti poate poate afecta mult mai mult viata decat contul tau bancar. Trebuie sa tinem cont de faptul ca, in ziua de astazi, stresul financiar este mai raspandit decat niciodata. Iar posibilitatile banesti nu se traduc numai in schimbarile dumneavoastra de cumparaturi, acestea punandu-si amprenta si pe relatia de cuplu. De multe ori, acest lucru se intampla inca din primele momente ale unei relatii, cand fluturii din stomac ar putea fi cauzati nu doar de fiorul dragostei, ci si de problemele cu banii care vi s-au strecurat pe sub piele. Prin urmare, analizati bine problema: veti lasa ca bani sa va distruga mariajul?

Cele mai multe cupluri aflate intr-o relatie pe termen lung, precum si persoanele care isi planifica sa locuiasca impreuna sau vor sa isi construiasca o familie, se vor afla, la un moment dat, prinse in razboiul facturilor. Iata insa cativa pasi prin care sa evitati certurile inutile legate de bani si de plata facturilor, in conditiile in care, stie toata lumea, banii nu sunt niciodata de ajuns.

cuplu-bani-sfatulparintilor.ro-morguefile-350x250

In primul rand, jucati cu toate cartile pe fata. Cel mai indicat ar fi sa stati la masa cu partenerul de viata, in fata unui pahar de vin, si vorbiti deschis despre starea finantelor dumneavoastra si atitudinea fata de bani. Ai o multime de datorii accumulate din timpul studentiei? Ca femeie, ai obiceiul de a-ti cumpara cate o pereche de pantofi doar ca sa mai fie una de schimb? Sau, poate, dimpotriva, esti un tip super-economicos, preocupat tot timpul de banii din cont? La fel, poate esti un tip mincinos sin u ai spus nimanui ca ti-ai facut un card de cumparaturi, pentru care platesti lunar o dobanda substantiala. Prin urmare, aducerea in discutie a istoricului financiar al fiecaruia dintre membrii cuplului va crea o zona de judecata limpede, in nu trebuie cautati vinovati, ci trebuie gasite solutii.

Mai apoi, stabiliti foarte clar obiectivele pe care le aveti in cardul relatiei. Cautati sa va mutati impreuna pentru prima oara si incercati sa stabiliti cum va impartiti plata facturilor? Vreti sa economisiti bani pentru a va cumpara o casa? Oricare ar fi obiectivele insa, ganditi in perspective si incercati sa stingeti tensiunile.
Faceti un plan si tineti-va de el! Avand o conversatie sincera in doi, veti avea o idee mai clara despre cum veti putea plati chiria, utilitatile si eventualul imprumut la banca pentru cumpararea unei masini. Planul trebuie sa arate insa lucrul in echipa, in care fiecare isi aduce aportul la plata cheltuielilor si nu trasarea unor sarcini individuale, pentru care sa se ceara mai apoi socoteala in caz de nereusita.

Related Posts
Leave a reply