Nu pleca la drum fara sa stii ce presupune inchirierea auto

Nu pleca la drum fara sa stii ce presupune inchirierea auto

Serviciul de tip rent a car este atat de popular la ora actuala incat nici nu este obligatorie prezenta la agentie. Este posibila realizarea rezervarii online, stabilind locul din care se va prelua, respectiv se va preda masina inchiriata. Insa, pentru cei care sunt la o prima experienta de acest gen, ar trebui sa existe un interes major pentru toate detaliile de colaborare.

Ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina

Inainte de a inchiria si de a pleca la drum cu masina dorita trebuie sa stii care sunt conditiile de colaborare. Iata si cateva aspecte de care sa tii cont:

Deplasarea pe distante mari

Sunt agentii rent a car Bucuresti care permit sa circuli cu masina inchiriata numai pe raza municipiului Bucuresti. Altele permit clientilor sa se deplaseze pe distante mai mari, taxand in functie de numarul de kilometri.

Mai sunt si cazurile celor care au sedii in mai multe locatii din tara, astfel ca sunt de acord ca predarea unei masini sa se realizeze la alte sedii decat cele de la care s-a preluat masina.

Fiecare agentie in parte are practicile sale de care sa tii cont; ofertele se diferentiaza si din acest punct de vedere, nu numai cand vine vorba de preturi si tipuri de masini puse la dispozitie.

Flexibilitate privind locatia de predare

Te vor incura poate anumite conditii. Spre exemplu, daca vei calatori cu avionul si ai nevoie de transfer de la aeroport atunci cand aterizezi, vei gasi mai practica varianta de preluare a masinii direct din aeroport. De asemenea, predarea poate ca vei dori sa aiba loc intr-un punct anume din oras. Practic a fi sau nu conditonat de asta poate fi un interes al tau, in functie de itinerariul pe care il ai.

In astfel de cazuri ar trebui sa gasesti acea firma care are agenti disponibili pentru deplasari, pentru a prelua sau preda masina inchiriata acolo unde iti convine mai bine.

Servicii extra

Trebuie sa faci o diferenta intre ceea ce inseamna inchirierea in sine si ce este taxat extra. Costurile de inchiriere se exprima per zi. Acestea pot include plata pentru folosirea masinii, nu si combustibilul. Cat despre taxele specifice pentru a calatori in legalitate, RCA-ul este de regula inclus, insa depinde si de unde anume vei calatori si ce alte tipuri de taxe de drum este necesar sa platesti.

Poti cere si dotari si servicii extra, de la sofer personal la scaun pentru copil spre exemplu. Acestea se taxeaza extra, cu exceptia cazurilor in care ti se propune un pachet special, o oferta unica.

Raporteaza-te la nevoi

Cand vine vorba de tipul de masina ales desigur ca te va interesa sa aiba o conditie buna, sa fie intretinuta, sigura. Raporteaza-te insa la nevoi, in functie de drumurile pe care le vei parcurge, pentru a nu plati inutil pentru o masina prea mare si care consuma mult.

Alege ceva mai compact pentru oras sau una de lux cand la mijloc este vorba de prestanta ta si de modul in care te prezinti la un eveniment spre exemplu. Tine cont si de numarul de persoane care vor calatori impreuna cu tine.

Related Posts
Leave a reply