Open bar – o idee buna sau rea

Receptia open bar va fi intotdeauna pe placul  invitatilor! Aceasta optiune este potrivita pentru ca le ofera oaspetilor posibilitatea sa se cunoasca, sa discute, sa inchine un pahar si sa deguste dulciurile, dar oare este o idee buna din toate punctele de vedere, sau exista si anumite dezavantaje? In continuare, vom face o analiza exacta in ceea ce priveste optiunea open bar.

Dezavantaje

Bugetul: Open barul este mult mai scump decat servirea unui numar determinat de portii. De fapt, toata lumea adora sa bea gratis si invitatii nu se vor multumi doar cu o bautura sau doua. Din acest punct de vedere conteaza foarte mult genul de persoane care participa la eveniment, de exemplu, daca este vorba de o receptie cu oameni de afaceri, riscul de a da peste tot de betivi este mult mai mic decat in cazul organizarii unei nunti la tara, unde este total nerecomandat sa alegeti aceasta varianta; poate fi rezonabila doar daca stiti ca invitatii sunt persoane cumpatate care nu se lacomesc si ajung sa va strice toata magia serii.

Avantaje

Bugetul: in cazul in care, la receptie, nu participa un numar mare de persoane, iar acestea sunt in general batrani sau copii, care nu va fac gaura in buget, open barul este o alegere mai buna decat sa cumparati bautura dinainte si sa platiti doar ceea ce se serveste.

Invitatii vor fi incantati, pentru ca toata lumea adora sa aiba bautura la discretie fara sa fie nevoit sa scoata bani din buzunar. In acest caz, va fi  o seara mai lunga pentru ca, dupa cum se stie, alcoolul prelungeste discutiile, iar cu oamenii antrenati in dezbateri nu va exista riscul sa vedeti cum pleaca toata lumea devreme. Exista totusi cateva solutii pentru a face optiunea open bar o experienta unica si fara incidente: in primul rand, limitati pe cat posibil consumul de alcool (puteti stabili pentru fiecare invitat un numar de pahare pe care le poate consuma, iar dupa aceea, daca mai doreste, va trebui sa plateasca), limitarea perioadei de deschidere (puteti stabili un anumit interval in care sa se serveasca bautura gratis, iar in rest, cei care doresc vor fi nevoiti sa plateasca), intocmirea bonului de consumatie la sfarsitul receptiei.

Aceste optiuni cu siguranta nu vor fi pe placul tuturor invitatilor si veti risca sa fiti criticat, dar cel putin vor fi niste masuri benefice pentru a nu intalni peste tot oameni beti si pentru a nu exista riscul conducerii in stare de ebrietate avansata, care va poate strica in totalitate evenimentul. Imaginati-va ce s-ar intampla daca un invitat ar pleca beat de la receptie si ar intra cu masina in primul obstacol pe care il intalneste in drum. Raspunsul este foarte simplu, restul serii va fi compromis, iar ceilalti invitati vor uita de evenimentul dumneavoastra si vor discuta doar despre accident.

Related Posts
Leave a reply