Premergatorul pentru copii – cum stii ca raspunde nevoilor bebelusului?

Premergatorul pentru copii – cum stii ca raspunde nevoilor bebelusului?

Atunci cand copilasul deja reuseste sa stea de unul singur in pozitia sezut, primul gand al majoritatii parintilor este daca se impune sau nu achizitionarea unui premergator. Argumente care sa te motiveze si pe tine sa faci asta exista suficiente, incepand de la cele stiintifice si pana la cele practice.  Este cu siguranta necesar si eficient pentru ca usureaza si din munca parintilor, dar si pentru ca ajuta bebele sa invete mai repede sa mearga, sa castige mai repede stabilitate in picioruse.

Cert este un lucru si anume ca achizitionarea sa depinde de fiecare in parte, de opinia pe care o are vizavi de un astfel de dispozitiv. Iata care sunt cateva dintre cele mai evidente argumente pro pentru acesta.

In primul rand, indeplineste rolul fundamental, pentru care a fost si in fond creat – de a mentine copilasul intr-o pozitie verticala corespunzatoare. Mai apoi, un premergator copii reprezinta o distractie pentru bebe, intrucat acesta se amuza cand simte ca poate sa zburde in voie cu atat de multa usurinta. Un zambet de copil valoreaza enorm si are o influenta deosebit de mare in starea de spirit a parintilor, inclusiv a celor din jur.

Devine necesar un astfel de element in locuinta unde exista un copilas mai ales atunci cand parintii simt ca nu fac fata in totalitatea sarcinilor pe care le au de indeplinit. Este un mod de a rezolva si alte treburi prin casa atunci cand cel mic este ocupat cu premergatorul. Desigur, din cand in cand trebuie aruncat cate un ochi inspre acesta, de preferat de fapt fiind sa nu fie scapat din vedere.

Care sunt aspectele de urmarit in alegerea unui premergator copii?

Ca parinte, trebuie neaparat sa iei in calcul o serie de aspecte atunci cand urmeaza sa alegi un astfel de articol. Spre exemplu, este foarte important ca dispozitivul sa prezinte stabilitate optima. Cand se rastoarna cu usurinta este limpede ca nu reprezinta o optiune. Baza larga este detaliul care te poate ajuta sa te orientezi din acest punct de vedere. Iti ofera si garantia ca micutul nu poate traversa in alta camera, pierzandu-l astfel din vizor.

Mecanismul de pliere este un alt detaliu de importanta majora. Prezinta premergatorul riscul de ciupire sau de prindere a degetelor? De preferat este sa nu, desigur, deci urmareste acest aspect de asemenea. Include acesta dispozitiv de franare? Gandeste-te ca este necesar pentru a-l opri din avant atunci cand se apropie de marginea unor trepte. De preferat ar fi si ca premergatorul sa nu devina o jucarie pe care copilul sa o poata impinge de la spate.

Pentru siguranta deplina a copilului este foarte important ca picioarele sale sa atinga solul. Intareste nivelul de siguranta verificand stabilitatea suruburilor, precum si prezenta unor jucarioare ce s-ar putea detasa in bucati mici.

Pana in momentul de fata nu au fost semnalate sau demonstrate efecte negative ale utilizarii premergatorului. Asta inseamna deci ca nu implica intarzieri eventuale ale mersului. Utilizarea acestuia depinde de fiecare parinte in parte si de modul in care ii percepe utilitatea. Pe site-ul babytrend.ro gasesti modele variate de premergatoare copii, la preturi accesibile, daca ai decis sa iei in considerare o astfel de optiune.

Related Posts
Leave a reply