Raspunsuri la intrebarile des auzite in randul columbofililor

Raspunsuri la intrebarile des auzite in randul columbofililor

Meseria de columbofil, care este totodata si o pasiune inraita, nu este cea mai usoara, mai ales pentru cei aflati la inceput de drum. Pentru ca porumbeii merita tot ce e mai bun, iar columbofilii veterani stiu deja acest lucru, astazi vom oferi raspunsuri la intrebarile cele mai des intalnite in randul columbofililor incepatori.

Inainte de a-ti furniza raspunsurile, vreau sa iti aduc in vedere magazinul online produsecolumbofile.ro in care gasesti accesorii pentru porumbei, dar si medicamente si suplimente alimentare pentru acestia.  Iata acum raspunsurile la intrebarile cele mai des intalnite in randul columbofililor.

  1. De la ce crescator este mai bine sa cumperi porumbei?

Pana la urma, scopul oricarui columbofil este cel de a-si forma o echipa de porumbei puternica. Este normal ca in timp sa mai schimbi din porumbeii pe care ii ai, insa nu uita de scopul cu care o faci: pentru a obtine cat mai multe medalii de pe urma concursurilor.

De preferat este sa cumperi porumbei doar la persoane de incredere sau de la crescatori ce stau intr-o zona unde competitia este puternica.

  1. Cat de des trebuie sa tratam porumbeii contra viermilor?

Niciodata nu este recomandat sa tratezi o boala care nu exista, deoarece tot tratamentul devine inutil si daunator. Raspunsul este simplu: ii tratezi doar atunci cand au viermi.

Gandeste-te ca in Olanda si in Belgia porumbeii fac viermi extrem de rar. Stii de ce? Pentru ca traiesc in medii extrem de uscate, medii ce nu incurajeaza aparitia acestor paraziti. Ar trebui sa iei exemplu de la acesti columbofili si sa ai mereu sub control umiditatea din boxele porumbeilor.

  1. Daca imbatranesc porumbeii nu mai sunt buni pentru curse?

Nicio sansa. Nu exista o limita de varsta de la care nu se mai poate face perfomanta, iar exemplele in acest sens sunt numeroase. In 2000 exemplarul belgian Boeckx a fost campion national la AS pe distanta scurta, iar in 2001, fratele sau a acupat locul 4 national la AS. Vorbim de porumbei destul de batrani, deoarece parintii lor au fost nascuti in 1992 si 1993.

Singura problema ce poate aparea odata cu inaintarea in varsta se refera la laptele pe care acestia il au in gusa. In timp acesta isi mai pierde din proprietati, deci porumbeii batrani nu ar mai trebui sa faca pe-a doicile cu puii.

Nu uita de acel magazin de produse pentru porumbei despre care ti-am vorbit pe la inceput. Acolo gasesti toate cele necesare pentru a stimula performantele porumbeilor la concursuri, dar si pentru a le crea un mediu cat mai placut in boxe, un mediu propice dezvoltarii armonioase.

Related Posts
Leave a reply