Reguli de orientare intr-un magazin de piese auto

Reguli de orientare intr-un magazin de piese auto

Cu totii, daca suntem posesori de masini, am intrat macar o data in viata intr-un magazin de piese auto. Indiferent ca am fost trimisi de un mecanic sau am intrat pentru a ne procura consumabile sau accesorii pentru autoturismul nostru, o vizita la magazinul de piese auto poate reprezenta o experienta aparte, mai ales daca esti sofer incepator sau femeie.

Caci, daca pentru un initiat orientarea si alegerea produselor intr-un astfel de magazin este floare la ureche, pentru cei care au ridicat capota masinii doar pentru a verifica nivelul uleiului, achizitia pieselor potrivite pentru masina ta poate reprezenta o adevarata provocare.

Rafturi nesfarsite, pe care sunt asezate zeci de modele ale aceluiasi tip de piese, incepand de la filtre de ulei, filtre de aer, la rulmenti sau saboti de frana si uleiuri sintetice, toate acestea te vor debusola, in lipsa unei recomandari directe de la mecanicul tau auto sau de la responsabilul de magazin.

Acesta este unul dintre motivele pentru care cei mai multi dintre posesorii de autoturisme, dar si chiar dintre mecanici, apeleaza astazi la magazinele de piese auto online, in locul celor de tip clasic.

Mergi cu caracteristicile exacte

Atunci cand vine vorba despre masini, nu este loc sa umbli pe bajbaite prin magazin, cautand piese despre care crezi tu ca ti-ar trebui. Pentru achizitia piesei potrivite, ai nevoie de caracteristicile exacte, mai ales ca aceeasi piesa este posibil sa fie furnizata de mai multi producatori, simultan.

In plus, de multe ori nici responsabilul de magazin nu este indeajuns de bine pregatit, astfel ca intotdeauna il vei vedea cu un catalog in fata, pentru a putea sa iti ofere piesa de care ai cu adevart nevoie.

E adevarat, s-ar putea ca uneori acesta sa iti recomande un producator sau altul, decizia finala fiind la latitudinea ta, fiind influentata de calitatea produsului, dar si de pret. Caci, dupa cum vei vedea, s-ar putea ca o piesa originala sa aiba un pret de doua ori mai mare decat una „no name”, pe care ti-o va recomanda mecanicul sau responsabilul de magazin.

Dincolo de caracteristicile pieselor, intr-un magazin piese auto trebuie sa cunosti si caracteristicile autoturismului. Caci, este posibil ca un anumit produs sa fie disponibil in mai multe variante, in functie de anul de fabricatie al autoturismului tau.

De asemenea, este posibil ca piesa de care ai cu adevarat nevoie sa nu mai fie furnizata de un anumit producator si sa o gasesti la altul. Sunt elemente importante pe care va trebui sa le iei in calcul pentru a nu gresi intr-un magazin piese auto.

Related Posts
Leave a reply