Restaurarea dentara: ce presupune si cum se efectueaza

Restaurarea dentara: ce presupune si cum se efectueaza

Protetica dentară se ocupă de diagnosticul, tratamentul, reabilitarea si menținerea morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar. Aceasta înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Restaurarea dentară: ce presupune şi cum se efectuează

Pierderea dinților sau chiar a unei părți de smalț reprezintă criteriul de decizie pentru alegerea tehnicii de restaurare. În prezent, la un cabinet dentist din București ai la dispoziție următoarele alternative de tratament: restaurare directă din rășini compozite, restaurare semidirectă, restaurare indirectă, acoperire parțială sau totală; fațete ceramice sau din compozit, coroane pe implant, coroane pe punți din porțelan pe suport metalic, proteze acrilice și elastice.

Cu cât medicul este mai iscusit și mai familiarizat cu tratamentul de protetică dentară, cu atât mai mult își va permite extinderea indicațiilor de realizare a restaurărilor. Restaurarea dentară indirectă este recomandată în cazurile cu distrucții coronare masive și lipse importante a substanței dentare.

Trebuie să conștientizăm mereu că realizarea unei coroane de acoperire necesită o șlefuire care va îndepărta și mai multa din substanța dentară, ceea ce implică o și mai mică suprafață dentară pentru a realiza adeziunea rășinilor la smalț.

De aceea, trebuie să fim selectivi în ce privește alegerea unui cabinet dentar bun, unde se discută și analizează toate aceste aspecte.

Restaurarea dentară este procesul prin care se reface morfologia, culoarea, forma și funcția dintelui natural. Refacerea morfologiei se realizează cu ajutorul unui examen minuțios care constă din diagnosticul funcțional, foto examen, studiul modelelor, modelarea viitorilor dinți de către tehnicianul dentar.

Restaurările dentare se efectuează cu o pregătire minuțioasă a pacientului. Înainte de tratamentul propriu-zis se aplică o anestezie eficientă pentru a înlătura sensibilitatea dentară. Protetica tratează metodele de restaurare morfo-funcţională şi estetică a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor proteze biocompatibile.

Cea mai frecventă întrebare este – cât costă o proteză dentară

La Dentarbre Dental Clinic în București te așteptăm cu drag cu mai multe tipuri de proteze dentare fixe, proteze dentare pe implant și proteze elastice totale sau parțiale.

Coroană metalică Ni-Cr (300 RON), Coroană metalo-ceramică (600 RON), Coroană integral ceramică (900 RON), Coroană integral zirconiu (1100 RON), Coroană integral ceramică E-MAX (1250 RON). Reconstrucția dentară prin pivot este din metal, din fibră de sticlă (250 RON). Proteză parțial acrilică 1000. Proteză parțială Kemeny 200 RON.

Proteză total acrilică (1200 RON). Este cel mai răspândit tip de proteză dentară, fiind realizată din materiale calitative și la un preț accesibil. Acrilatul dentar este o rășină sintetică, un material plastic în limbaj comun, care are în stomatologie mai multe întrebuințări: pentru realizarea bazei protezelor dentare, pentru realizarea dinților. Utilizarea materialelor biocompatibile reprezintă un nou pas spre restaurarea directă a dinților.

În timpul restaurărilor clasice, datorită finisării și lustruirii ocluzale, o parte semnificativă a celui mai bun material este îndepărtată prin procedeul de modelare, reducând astfel calitatea procedurii de restaurare.

Pornind de la aceste aspecte, s-a luat în considerare posibilitatea creării unei matrice din silicon, care să fie utilizată pentru o mai bună modelare a suprafeței dintelui restaurat. Protezele dentare sunt în general piese rigide, realizate în afara cavităţii bucale, cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară.

Metoda restaurării dentare are un rezultat estetic instant ce modelează suprafețele lipsă sau inestetice. Tehnica descrisă asigură rezultate estetice excelente. Utilizarea matricei de chit de silicon facilitează procedurile de lustruire și finisare.

Chiar dacă aceste restaurări sunt mai dificile din punct de vedere procedural, ele permit o abordare mai conservatoare și o deteriorare mai mică a coroanei dentare. Zâmbetul tău contează – alege un cabinet dentist din București profesionist!

Related Posts
Leave a reply