Rochia casual, cameleonul rochiilor

Rochia casual, cameleonul rochiilor

Cand vine vorba de un eveniment festiv atunci, cu siguranta, vine vorba si despre o tinuta deosebita. Ma refer aici la femei. La barbati e un pic mai simplu, tot ce trebuie sa faca este sa-si scoata costumul din dulap la aerisit, sa-si stearga praful de pe pantofii de la nunta si sa treaca pe la frizer.

Pentru o femeie insa lucrurile sunt mai… complexe. Si spun asta doar cand ma gandesc la vestimentatia special facuta pentru diferite ocazii la fel de speciale. Vorbim de rochii si ne vom referi la rochii de seara, rochii casual, rochii de banchet si la rochiile elegante.

Cateva vorbe despre fiecare. Rochiile de seara, asa cum sunt si denumite, sunt destinate evenimentelor care se petrec seara. Ca este intr-o sala de bal, intr-o sala de restaurant, intr-un club, intr-un dormitor sau altfel de locatiei unde se canta, se bea si se mananca gustari, rochia de seara este pentru seara. Iar aceasta rochie nu trebuie sa fie una obisnuita, ci sa iasa in evidenta, sa straluceasca, sa epateze si sa atraga toate privirile.

La aceste calitati s-ar putea adauga inca una si anume, sa fie eleganta. Insa trecem granita si intram pe taramul rochiei elegante. Ei, aici lucrurile se modifica un pic pentru ca o rochie eleganta este una care poate fi purtata si seara, dar si la evenimente festive sau oficiale ce se desfasoara in timpul zilei.

Pai, sa ne gandim doar la aparitiile vedetelor, de oricare gen ar fi ele, din domeniul cinematografic si pana la cel politic. Femeile care poarta rochii elegante ziua sunt si mai remarcate pentru ca, se intelege, ziua este mai multa lumina si se vad mai bine detaliile.

La acest capitol o sa mai spunem ca rochii elegante vor purta ziua doar acele femei obisnute cu astfel de vestimentatii, cele mai multe reprezentante ale sexului frumos preferand articole vestimentare mai comode si care sa le lase un pic de liberatete in miscari. Cu o rochie eleganta nu poti fugi pe scari si nici purta pantofi tip balerini.

Trecem la rochiile de banchet. Astea au o destinatie, asa cum scrie si pe ele, pentru banchete. Ca sunt onomastici, baluri de absolvire sau pur si simplu o ocazie sa sarbatoresti ceva, rochiile de banchet sunt apanajul adolescentelor de 18 ani si absolventelor de facultate.

Trebuie sa remarc ca rochiile acestora nu indeplinesc intotdeauna si criteriul elegantei, poate doar al stralucirii, originalitatii, unicitatii, ridicolului uneori, sau al vintage-ului, daca e scoasa din dulapul bunicii. Mai ramane sa discutam despre rochiile de ocazie. Aici paleta de evenimente este mai larga sau ar trebui sa spunem ocazii, dupa numele pe care il poarta.

Rochiile de ocazie sunt cele mai folosite si structura lor difera de la o ocazie la alta. Rochia de ocazie este ca un cameleon care ia caracteristicile ocaziei la care este folosita. Devine eleganta cu prilejul unei ocazii specile, oficiale si cu pampon, devine de seara cand ocazia este seara, devine de banchet cand e folosita la banchet. Interesant, nu?

Related Posts
Leave a reply