Sfaturi pentru a trece peste rigiditatea matinala

Sfaturi pentru a trece peste rigiditatea matinala

Senzatia de rigiditate cand te trezesti dimineata este o problema la fel de comuna ca si artrita. Rigiditatea de dimineata te poate face sa te ranesti cand dai peste tot in timp ce te dai jos din pat. Pe masura ce faci primii pasi, articulatiile si muschii provoaca dureri atat de mari, ca vrei sa te tarasti inapoi in pat. De fapt, rigiditatea de dimineata poate fi durerea cea mai severa din timpul zilei si-ti poate afecta capacitatea de a functiona si de a efectua sarcini de rutina.

Acordand o atentie rigiditatii de durata, te va ajuta sa scapi de ea. Rigiditatea matinala care dureaza mai mult de o ora este un simptom caracteristic artritei reumatoide sau a altor tipuri de artrite inflamatorii. Rigiditatea matinala care este mai lunga de o jumatate de ora este mai probabil sa fie osteoartrita sau alta conditie non-inflamatorie, musculo-scheletica. Chiar daca beneficiaza de un regim de tratament regulat, rigiditatea de dimineata este o problema persistenta pentru multi pacienti cu artrita.

artrida

Ce cauze are rigiditatea de dimineata?
O teorie despre acest aspect este mentionata ca fenomenul de gel. Fenomenul de gel inseamna, in esenta, ca rigiditatea se dezvolta dupa perioade lungi de sedinte sau inactivitate. Aceasta este o caracteristica a afectiunilor non-inflamatorii.

Unii cercetatori au notat ca rigiditatea este un simptom circadian care nu este pe deplin inteles. Unii suspecteaza ca poate exista o cantitate insuficienta de cortizol lansata in organism in timpul noptii pentru a compensa citokinele pro-inflamatorii crescute. Totusi, trezirea in mijlocul noptii pentru a lua glucocorticoizi ar fi incomod si nu fara efecte secundare.

Cateva sfaturi pentru a scapa de rigiditate:

  • Dormi intr-o pozitie acceptabila pentru articulatii.
  • Asigurati-va ca in dormitor sau mediul de somn este cald. Setati o temperatura confortabila pe termostat si folositi tampoane de incalzire si paturi electrice de caldura suplimentare.
  • Inainte de a te da jos din pat, fa exercitii simple de intindere si flexare a membrelor.
  • Cand va treziti, faceti un dus fierbinte sau stati sub apa si relaxati-va.
  • Faceti cateva exercitii, odata ce muschii incep sa se relaxeze.
  • Daca este posibil, intarziati activitatile pana mai tarziu dimineata.
  • Chiar daca pare mai usor de zis decat de facut, cand te duci la culcare, lasa probleme de la locul de munca si orice altfel de griji la usa, pentru a incerca sa reduci tensiunea.
  • Gestionarea rigiditatii dimineata este esentiala, pentru ca va afecteaza nivelul de frustrare, capacitatea de a lucra si calitatea generala a vietii. Asa ca merita efortul, chiar daca pare putin mai greu.
Related Posts
Leave a reply