Un hacking cu final tragic

Un articol tare de azi de pe techcrunch.com. Merită efortul de a-l traduce în întregime.

Din luna august 2009 FaceBook a devenit oficial cea mai utilizată reţea de social networking din Germania cu 6,2 milioane de profile utilizatori.
Până în august pe primul loc se situa StudiVZ, “clona” germană a FaceBook care are în prezent doar 4.28 milioane de utilizatori.

Reţeaua StudiVZ a fost subiectul unei spargeri de bază de date de către un tânăr de 20 de ani, acesta reuşind să fure datele complete a 48.000 de profile în doar 4 ore, reuşind să evidenţieze atitudinea “foarte relaxată” a companiei în ceea ce priveşte securitatea. A postat şi un filmuleţ pe YouTube în care explica cum a făcut-o.

Mai departe lucrurile au luat o întorsătură nedorită, tânărul nefiind la fel de experimentat şi în ceea ce priveşte şantajul. A ameninţat conducerea companiei că va face publice aceste date, cerând 80.000 de euro în schimbul “tăcerii”. Când s-a prezentat la birourile companiei încrezător pentru a ridica banii cash, a fost aşteptat cu poliţia şi arestat.

Astăzi a apărut ştirea oficială că tânărul s-a sinucis în centru de detenţie Plötzensee. Autorităţile nu au făcut alte precizări în afară de faptul că acesta nu avea un comportament care să dea de înţeles o eventuală intenţie de sinucidere.

StudiVZ a blocat comentariile blogului companiei la postul despre respectivul eveniment pentru a evita speculaţiile.

Oricum se comentează prin alte părţi cum că StudiVZ are mâinile
mânjite de sânge. (the company has “blood on its hands”)

Related Posts
Leave a reply